Teljes szájrendezés

Szebb, teljesebb mosolyra vágyik? Fogpótlásra, fogbeültetésre van szüksége? Ismerkedjen meg a neuromuszkuláris fogászati kezeléssel, hogy fogai nem csak esztétikusak legyenek, harapása is kiegyensúlyozottá váljon.

A fogászat célja, hogy helyreállítsa a fogak és a környező szövetek esztétikai és funkcionális egységét, így szinte minden fogászati beavatkozás egyben esztétikai korrekció is. A fogászati vizsgálatkor látott kép a szakértő számára nem csak arról árulkodik, fogainkat illetően milyen genetikát örököltünk, vagy milyenek a higiéniai szokásaink, hanem érzékelhetővé, akár tapinthatóvá válnak olyan állkapocsízületi eltérések, amik hatással vannak fogaink állapotára. Az állkapocs rendellenességei olyan fogaktól távoli tüneteket okozhatnak például, mint a migrén, nyak-, arc- vagy fülfájdalom, végeredményben ún. kiegyensúlyozatlan harapás alakul ki.

Hogyan érdemes fogpótlásba, híd, korona készítésébe vagy fogászati implantátum beültetésébe kezdeni?

Dr. Renner Ferenc fogászat - K7 állkapocsizületi módszerAmikor fogpótlást, fogászati esztétikai beavatkozást kezdünk, éppen ezért érdemes a teljes képet figyelembe venni. Fogorvosként nem tudok olyan beavatkozást végezni, melynek elsődleges célja az esztétika és nem foglalkozik a funkcióval, ahogy nem tudok olyan kezelést végezni, mely egy páciens állkapocsízületi panaszait vagy testi tüneteit orvosolja és eközben nem harmonikus mosolyt hoz létre. Meggyőződésem szerint a fogászat eredeti célkitűzését kell követni, ami a szájüreg és a rágóizmok, rágóízület és fogak betegségeinek gyógyítása.

Amennyiben kizárólag az esztétikai célokat veszünk figyelembe, számtalan kellemetlen következmény előfordulhat, idő előtt eltörő koronák és (esztétikai) héjak, letörő szemfogpótlások, a rágófogpótlások csücske lepattanhat, vagy implantátumot veszíthet a páciens. A funkció és az esztétika elválaszthatatlan. Az ilyen elvek mentén létrehozott mosoly évek múlva is szolgálja „gazdáját” és nem okoz testi tüneteket, ahogyan lehet kezelni testi tüneteket, melyek „mellékhatásaként” létrejön a harmonikus mosoly.

Ismerje meg kedves páciensem történetét, aki esztétikai céllal kereste fel rendelőmet, de a vizsgálatok során hamar kiderült, hogy állkapocsízületi betegsége is van, mely régóta fájdalmas tüneteket okozott nála. A teljes szájrendezés után esztétikus mosollyal tért vissza a fájdalommentes mindennapokba.

Beavatkozásaink:

  • fémmentes hidak, koronák és (esztétikai) héjak készítés
  • fogászati implantátum beültetése a legmodernebb, digitális technológiákkal
  • harapási magasság visszanyerése, az ún. kiegyensúlyozott harapás visszaállítása
  • a fogak kontúrjának megváltoztatása
  • esztétikus, innovatív töméstechnika használata (ún. adhezív tömések)
  • ínyplasztika
  • fogfehérítés

Kérjen időpontot fogászati konzultációra az info@rennerdr.hu e-mail-címen, vagy a 06-1-215-14-22-es telefonszámon!

Mivel foglalkozik a neuromuszkuláris fogászat?

Az állkapocsízületi rendellenességek gyakran nem az ízületben, hanem a körülötte levő izmokban érezhetők, majd ez a hatás gyűrűzik tovább az egész szervezetre. Ezt a tünetegyüttest TMD-nek (temporomandibuláris diszfunkciónak), azaz az állkapocsízületi megbetegedésnek nevezzük. A felnőttek 80%-nak van valamilyen állkapocsízületi eltérése, ami az esetek 20-30%-ban állkapocsízületi megbetegedéshez is vezet. A tünetek fejfájásként, arc-, nyak-, fülfájdalomként jelentkeznek általában. Az állkapocs rendellenességeiből ún. kiegyensúlyozatlan harapás alakul ki. Ezekkel a problémákkal a fogászat egyik szakága, az ún. neuromuszkuláris fogászat foglalkozik. A kezelések segítségével a páciens optimális harapása visszaállítható, amelynek köszönhetően megszűnnek a kellemetlen tünetek.

Ha a krónikus fejfájás, migrén, nyakfájdalom, homloktáji fájdalom, szédülés jellemzi tüneteit, az utalhat állkapocsízület megbetegedésre. Ha ezt az állkapocsízület kattogása vagy pattogása, állkapocsfájdalom, szájnyitási nehezítettség is kíséri, mindenképpen felmerül az állkapocsízületi megbetegedés, melyet bemérés során igazolni is tudunk.

A speciális, neuromuszkuláris mérések alapján megtervezett kezelések célja, hogy visszaállítsuk azt az egyensúlyi állapotot, a páciens ideális harapási pozícióját, amely során az állkapocsízületre ható nyomás és a környező izmok túlterheltsége megszűnik, ezáltal az ebből adódó tünetek elmúlnak.

Olvassa el a Dr. Renner Ferenccel készült riportot, melyben megosztja tapasztalatait a neuromuszkuláris fogászatról.

Ismerje meg az eljárást és páciensek történetét, akiknél hosszú ideje fennálló, fájdalmas panaszokra hozott gyógyírt a teljes szájrendezés és az optimális harapás visszaállítása – kapcsolja be (a fogaskerékre kattintva) a magyar feliratot:

Kérjen időpontot fogászati konzultációra az info@rennerdr.hu e-mail-címen, vagy a 06-1-215-14-22-es telefonszámon!

Navigált vagy digitális implantológia

A fogorvosi eljárásokban is nagy változást jelentenek az új technológiák, egyre nagyobb teret nyer a digitalizáció. Az innovatív eljárásokkal még pontosabb és még személyre szabottabb megoldásokat tudunk nyújtani a pácienseknek; a CT-navigált, azaz digitális implantológia igénybevételével sokkal rövidebb idő alatt, minimális kockázattal és hajszálpontosan végezhető el a fogbeültetés.

A digitális 3D CT-felvétel és a szájszkennelés alapján a beavatkozás és az implantátum pozíciója számítógépes tervezés során véglegesíthető. A tervezés alapján egyedi, személyre szabott sablon készül, így az implantációs műtét előre megtervezhető, precízen meghatározható a fúrások pontos helye, szöge és mélysége. Ennek az egyszerhasználatos sablonnak a használatával az implantátumok beültetése tized-milliméteres pontossággal valósul meg. A pótlások behelyezéséhez így nincs szükség szájsebészeti feltárásra, nem kell a fogínyt felvágni, nem kell később varratot szedni, így a kezelés a hagyományos implantológiai eljárásnál rövidebb, kíméletesebb, fájdalommentesebb és kevésbé megterhelő. A beavatkozás 20-30 perc alatt véget is ér.

Mivel a beültetés megkezdése előtt már ismerjük az implantátumok pontos helyét, az ideiglenes pótlás akár előre elkészíthető. A páciens ilyen esetben már egy ideiglenes fogpótlással távozhat a rendelőből.

Kérjen időpontot fogászati konzultációra az info@rennerdr.hu e-mail-címen, vagy a 06-1-215-14-22-es telefonszámon!

Betöltés...