Navigált, más néven digitális implantológia

Dr. Renner Ferenc fogászat - ElőnyökA fogászatokban is egyre nagyobb teret nyer a digitalizáció. A fogorvosi eljárások több területén is nagy változást jelentenek az új technológiák, amelyekkel még pontosabb és még személyre szabottabb megoldásokat tudunk nyújtani a pácienseknek: a CT-navigált, azaz digitális implantológia igénybevételével sokkal rövidebb idő alatt, minimális kockázattal és hajszálpontosan végezhető el a fogbeültetés.

A digitális implantológia folyamatának első lépése a digitális 3D CT-diagnosztika. Ennek köszönhetően nem csak 2 dimenzióban láthatóak a csontok, így a szakorvos sokkal pontosabb képet kap a kiinduló állapotról. A CT-felvétel alapján egyedi, személyre szabott sablon készül egy szoftver segítségével, így az implantációs műtét előre megtervezhető, precízen meghatározható a fúrások pontos helye és mélysége. Ennek az egyszerhasználatos sablonnak a használatával az implantátumok beültetése tized-milliméteres pontossággal tud megvalósulni. A tervezésnek köszönhetően a beültetés kizárólag abban a pozícióban valósulhat meg, ahová megtervezték, így nem fordulhat elő, hogy a beavatkozás bármi miatt máshogy alakuljon, csökken a kockázat, a csonton belüli legmegfelelőbb helyet tudjuk megtalálni.

A pótlások behelyezéséhez nincs szükség szájsebészeti beavatkozásra, nem kell a fogínyt felvágni, nem kell később varratot szedni, így a kezelés a hagyományos implantológiai eljárásnál rövidebb, kíméletesebb, fájdalommentesebb és kevésbé megterhelő. A beavatkozás 20-30 perc alatt véget is ér. Mivel a beültetés megkezdése előtt már ismerjük az implantátumok pontos helyét, az ideiglenes pótlás előre elkészíthető. A páciens tehát már fogpótlással távozhat a rendelőből. Mivel nincs varrat, varratszedésre sincs szükség. A gyógyulás gyorsabb, a beavatkozás biztonságosabb.

Betöltés...